Hoe e-books bestellen

Wat zijn e-books?

E-books zijn digitale versies van boeken. De e-books zijn speciaal ontworpen om gelezen te kunnen worden op computers en zogenoemde e-readers. U heeft een besteld e-book binnen enkele seconden op uw computer staan.

 

Wat is een e-reader?

De e-reader is het apparaat waarmee u e-books kunt openen en lezen. Het zijn meestal langwerpige apparaten die nog het meest lijken op een klein en handzaam computerscherm. Het onderscheidt zich echter van computers en laptops door het feit dat e-readers een speciaal beeldscherm hebben dat zelf geen licht produceert. Ook maken e-readers gebruik van zogenaamde e-ink en e-papier. De digitale inktvorm zorgt ervoor dat het net lijkt alsof de letters op het digitale papier liggen. Dit allemaal voor een zo authentiek mogelijke leesbeleving. Verder zijn e-readers erg zuinig met gebruik van stroom, de batterij gaat daarom lang mee.

 

Welke e-readers worden ondersteund?
iPad en Android tablets
e-Reader met DRM, klik hier voor een overzichtslijst
Vaak is wel extra software nodig.

 

Welke programma's heb ik nodig?

Om de e-books te openen op een iPad tablet heeft u de iPadversie van Bluefire reader nodig.
Om de e-books te openen op een Android tablet heeft u de Androidversie van Bluefire reader nodig.
Om e-books te kunnen openen op een e-reader, PC of Mac heeft u het programma Adobe Digital Editions nodig. Dit is gratis software waarmee u e-books kunt openen en/of op uw e-reader kunt zetten. Voordat u het programma kunt downloaden en installeren moet u zich eerst aanmelden bij Adobe. Na aanmelding kunt u de software gratis downloaden op www.adobe.com/products/digitaleditions.

 

Wat is ePub?

ePub is het bestand waarin e-books worden opgeslagen en wordt geleverd door Adobe. De ePub bestanden zijn DRM beveiligde bestanden. ePub is te lezen op de volgende e-readers: Sony e-reader, Cybook Opus, COOL-ER, iRiver, iRex DR800S en de BeBook. U kunt ePub bestanden ook op uw computer lezen, u heeft hiervoor Adobe Digital Editions nodig.

 

Hoe bestel ik e-books op jullie site?

Het proces van het bestellen van e-books op onze site werkt nagenoeg hetzelfde als het bestellen van boeken. Echter, u krijgt in het geval van een e-book na betaling een mailtje met een link om uw bestelde e-book te downloaden.
Kan ik mijn gekochte e-books delen met vrienden en familie?
Nee, het is niet mogelijk om gekochte e-books te delen met anderen die een e-reader hebben. E-books worden aan uw Adobe-account gekoppeld en het is niet mogelijk e-books daarna aan een ander Adobe-account te koppelen.

 

Kan ik e-books ook lezen op mijn iPad?

Om e-books op de iPad te lezen kunt u terecht bij de app Bluefire Reader. Bij het installeren wordt gevraagd de applicatie aan uw Adobe-account te koppelen. Vervolgens kunt u het e-book eenvoudig via e-mail of Dropbox in de applicatie openen.

 

Hoe kan ik betalen?

Bij ons kunt u betalen door middel van internetbankieren (iDEAL), Credit Card, PayPal, MiniTix, Mister Cash / Bancontanct, en GiroPay. Wij geven de voorkeur aan iDeal.

 

Kan ik veilig betalen?

Ja, alle betalingen worden bij ons veilig verwerkt door onze provider pay.nl, een van de grootste, modernste en betrouwbaarste in Nederland!

 

Waar kan ik contactgegevens vinden?

U kunt contact met ons opnemen door in het menu op het contact te klikken. Daar vindt u de contactgegevens van onze klantenservice.

 

Wat als ik een klacht heb of er iets mis is met mijn bestelling?

Is een boek niet aangekomen, is er een misdruk, of was het in de post beschadigd? Of heeft u suggesties, andere klachten of ideeën over hoe het beter zou kunnen of mist u iets op onze website? Laat het ons weten! Onze klantenservice is bereikbaar via e-mail. (Klik op het envelopje rechtsboven.)  U kunt dan binnen een werkweek een reactie van ons verwachten.


LET OP: Bij constatering van transportbeschadigingen van een artikel dient u direct contact met ons op te nemen, zodra u het artikel ontvangt; in ieder geval binnen één werkdag na ontvangst. Indien u te lang wacht, kunnen wij het artikel helaas niet meer vervangen, omdat er dan geen onderscheid meer valt te maken tussen door u zelf aangebrachte schade en transportschade.